View Single Post
Eski 10-04-2009, 23:51   #283
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Serada ve Çilek ağacında son duruma devam

Name:  DSCN2189.jpg
Views: 7379
Size:  41.6 KB

Envor' a özendiğim için çilek ağacının havuzuna yine marul ilavesi yaptım. Perlit içinde yedek fideler de beklemede.

Tohumdan çimlendirdiğim domates fidelerinden tekrar bir deneme başlattım. Bir adet kavanozda, bir adet saksıda torfa, bir adet yoğurt kabında ve son olarak 5 lt. lik Pet şişede durgun su yaptım. Evdeki her türlü evsel malzemeyi denemek için.

Name:  DSCN2178.jpg
Views: 4073
Size:  65.9 KB

Saksının içinde görünen minikler diğer domateslerden aldığım koltuk budamaları. Yine Sn. Envor' a nispet parmağımı daldırsam yeşeriyor muhabbeti, aldığım koltukları ya suda **** direkt torfta köklendirip komşulara dağıtıyorum.

Name:  DSCN2181.jpg
Views: 3744
Size:  63.2 KB
Name:  DSCN2180.jpg
Views: 3818
Size:  66.9 KB
Name:  DSCN2197.jpg
Views: 3984
Size:  63.7 KB
Fakat bu arada tohumdan çimlendirdiğim fideleri kodlamadığım için karıştırdım. Anadolu tohumculuğun Super Marmande ve eve gelen köy domatesinden (Pembe mi bilmem?) aldığım tohumlardan çimlendirdiğim fideler karıştı. Hangisi hangisidir bilemiyorum. Yaprak şekillerinden ayırmak mümkün müdür bunları.

Birde aklıma gelmişken söyliyeyim, bu yeni transfer ettiğim fideler bu hale gelene kadar ilk başta yoğurt kabından yaptığım Hyponica çalışması içinde büyüdüler. Çilek ağacının havuzunun bir kenarında çilek besini ile altı bardaklık bir akan su kültüründe büyüdüler.

Biraz gölgede kaldıkları için güneşi bulmak için boya gittiler, gövdeleri ince kaldı. Ama şuda gösteriyorki basit bir Hyponica bile iş görüyor. Serası olan arkadaşlar bunu profesyonel anlamda düşünmeleri lazım.

Bu arada RRDA' dan temin ettiğim Red Robinlerimden bahsetmeyeceğim. Onları Red Robin sayfalarında tanıttım. Burada sadece seranın bireyleri olarak adını yazacağım. Henüz bitmedi ama fotoğraf yükleme sınırını aştık yine.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön