Tabi, uygulasanız olur.
Alıntı yaptığınız uygulama Amerika'da ev yetiştiricileri için önerilen bir uygulama.
Biz burada ticari bahçemizde biraz daha geç bir dönemde başlıyoruz zaten Postasyum nitrat vermeye.
Yalnız potasyum nitrat, gübre falan diyoruz ama açıkçası ben kendi adıma şöyle bir düşünceye geldim yakın dönemde.Ben evimdeki ağaçları estetik amaçla, ağaca olan sevgim, ağacın güzelliği, çiçekleri için yetiştiriyorum.Ağaç bir kaç tane sembolik meyve büyütse yeter, mutfak ihtiyacımı ondan karşılamak niyetim yok.O yüzden, bu kadar titizlenmeyi, kimyasallar vermeyi bıraktım bu sezon.
Şimdi haftada bir organik sıvı gübre vereceğim yapraktan, ilk 2 ay 15 günde bir de kökten sıvı organik gübre vereceğim.
Bu uygulama fazlasıyla yetecektir bitkiye diye düşünüyorum, varsın üzeri dolu dolu meyve olmasın.Evden şu kimyasalları falan uzaklaştırmak istiyorum.
Benim terastaki ilk turunçgil ağacım bir Çin turuncu idi, evlendiğimizin ertesi yılı hediye gelmişti.Ben ne bakımını biliyordum ne de bakım gerektiğini 3-4 yıl hiç bir bakım uygulamadım ağaca.Ne gübre, ne ilaç, ne fungusit.O yıllarda da ağaç dolu dolu meyve verdi, sürgün verdi, sadece harcındaki hayvan gübresi sayesinde.Ondan sonra temposu düştü ben de bakımını öğrenmiş oldum o arada.
Bu aralar görüşüm böyle, sık sık azar azar organik gübre vereceğim, başka bir şey vermeyeceğim.Tabi bu söylediklerim evdeki süs ağaçlarım için.
|