Tohum alan arkadaşlara tecrübeye dayalı önerilerimizi tekrarlamak isterim:
Tohumlar firesiz çimleniyor. Bu sebeple doğrudan saksıya tohum ekecek arkadaşlara fidan olduğunda saksıda dolgun görünüm için, en az 2 en çok 4 tohum ekmelerini öneririm. Biraz sabır istiyor. 2 hafta **** 3 hafta sıcaklığa ve nemin uygunluğuna göre çimleniyor.
1- Ekilecek tohumlar esmer olacak. Tohum zarflarını (kabuk/kapsül) nazikçe açınız içindeki esmerleşmiş tohumlara zarar vermeden. Zarf rengi beyaz ve kahverengi olduğunda içindeki tohumlar esmerleşiyor. Zarf yeşil iken de tohumlar esmerleşmiş olabiliyor.
2-Torfu (suyun süzek olması için kumlu veya perlitli olabilir) saksıya veya viyollere **** altı delik bardaklara koyup sulayınız.
3- Islak torfun üzerine 2 veya 4 adet tohumu ekiniz. Üzerine tohumlar kapanıncaya kadar torf ilave ediniz. Üzerini fıs fısla su püskürtünüz.
4- Sıcak ve aydınlık yere koyunuz. Üzerini cam veya şeffaf naylon ile sera etkisi yaratmak için kapatınız. Geceleri üzerini açınız havalansın.
5- Torf nemini korumak için gün aşırı sabahları fıs fıs ile nemlendirin.
6-Torfun içi dibe doğru kuruduğunda 2-3 günde bir sabahları sulayınız. Çok sulayıp tohumları çürütmeyiniz.
Önceden tecrübeniz var ise kendi bildiğiniz gibi yapınız.
Sağlık ve sevgiyle kalınız.