Merhaba doğa severler,
Aranıza yakın zamanda katılmış olmakla beraber , yıllardan beri hanımın izin verdiği ölçüde balkonda ve bahçede sebze yetiştirmeye çalışan biriyim. Şu ana kadarki 30 sayfalık forumu okudum ve büyük katkısı olan , son zamanlarda mesajını göremediğim duayenimiz sayın Selahattin Bey'e de teşekkür ediyorum.
Benim mütevazi balkon sebzecilik etkinliklerimi aşağıdaki gibi özetleyebilirim :
* İstanbul dışında sebze ve meyve yetiştirdiğimiz bir bahçemiz var. Tohumdan fideleri balkonda kendim yetiştiriyorum.Kullandığım fide kapları yapı marketlerde hazır satılan , doğrudan toprağa yerleştirilebilecek şekilde. Bir kaç yıldır bunları kullanıyorum.
Brokoli ve karnıbahar erken çıktı ama bu yıl havalar serin gittiğinden biberler ve patlıcan geç çıktı :

Domatesler ise her cinsten var. Nedense kiraz sırık domatesler en dayanıklısı.Oturak domatesler daha çok hastalanıyor ve böceklerin saldırısına uğruyor.

* İri yapraklı fesleğenler ve 3 -4 cm boyundaki tereler büyüyünce seyreltilecek ve kışa kadar balkonda kalacak. Başka bir kapta da ekili reyhan var, şimdilik 5 -6 fide çıktı. Aynı kapta kalacaklar.

* Naneler geçen yıldan. Tohumdan yapmıştım.Biraz sabredince iyileştiler. Maydanozlar da yeni yeni büyüyorlar. 3 ayda bu hale geldiler.

* Bunlar da tohumdan ve arpacıktan yaptığım soğanlar ve tohumdan ürettiğim fındık turpları..

* Tohumdan yetiştirmeyi başardığım kekik..Az su, bol güneş , taşlı, çakıllı biraz kireçli bir toprak. Aradabir budanıp salataları süslüyor.

* Mercanköşk en az 7 -8 yıllık , suyu kekiğe göre daha çok seviyor, hafif gölgeli olursa daha çabuk uzuyor.

Benim görüşüm tavsiye almak , araştırmak gerekir ama en önemlisi insanın kendi deneyimleri..Çünkü her bitkisever arkadaşın koşulları farklı, parametre çok, toprak, güneş,rüzgar,suyun kalitesi vs. Herkese bol yeşillikli , güneşli güzel günler..