Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kadiray27
Savaş kardeş maşallahın var herşeyden koymuşsun. Peki bu domates uzuyan cinse sağlam bir govre **** dayanma gereksinimi istemezmi?
|
Gaziantep'te ki Dülükbaba ormanında bol miktarda çam ibresi bulabilirsin, ancak sadece çam ibrelerinden yapılacak olan torf asitli oluyormuş. Bu nedenle, belki daha sulak bir yerde pikniğe gidersen, ki Antep benim bildiğim hep yangın yeridir ama yine de, örneğin Tutluk gibi görece daha sulu alanlar bulunabiliyor, kendine doğal bir yöntemle torf bulabilirsin. Örneğin, sulak alanlarda, ölmüş ya da kesilmiş ağaç kütüklerinin toprak seviyesi zamanla çürüyor. Elinle bile eşelesen hemen doğal ama çürümüş talaş toplayabilirsin.
Ben, domates toprağıma, daha önce bahsettiğim karşımların dışında, kendi yaptığım toprağı da kattım. Bu toprağın içinde, çürümüş ağaç yaprakları, park çimi, mutfakta atık olarak çıkan, yemekler, yumurta kabukları, balık kafaları, kestane kabukları, vs. vs.. ekledim. bunların hepsini 3-4 yıl boyunca kapalı karanlık bir tenekenin içinde çürüttüm. En sonunda karışımı güneşte kuruttum. Bana sorarsan güzel bir toprak oldu.
Bu sene deneyeceğin domateslerim için bu toprak iyi olacak mı? Eğer domateslerim çok iyi boy verirse, balkon demirine bağlayacağım kalın ipler onlara destek olacak. Sanırım bu da soruna cevap oldu.
Bir ara buraya fotoğraflarını eklerim.
Saygılar..