08-04-2009, 14:56
|
#34
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 229
|
Gübre konusunda yıllardan beri kullanılan bir yöntemi sizlere aktarmak isterim.
Toprakla paçalama yapılan gübreden sonra,fide ve meyve veren bitki için bizim buralarda bir yöntem kullanılır.Özellikle köy ve yaylalarda tercih edilen bir yöntemdir.
Koyun **** keçi gübresini (tercihen yanmış olanı) bahçe,balkon boyutuna göre,varil,kova vs. içine 1/10 oranında sulandırıyoruz.İyice karıştırıyoruz.Bitkilerimizi bununla suluyoruz.Haftada bir **** 15günde bir yapılırsa mükemmel hasat veriyor.
Marul,maydanoz,roka gibi salata bitkileri yetiştiren ve satıp ticaretini yapan bir arkadaşımın yapmış olduğu gübreleme sistemini sizlere aktarmaya çalıştım.
Evdede uygulanabilir.Ben daha önce arkadaki küçük bahçemde maydanoz yetiştirmiştim.Plastik poşetlerin içine bu karışımdan yani sulandırılmış gübreden koymuştum.Topluiğneyle bir kaç küçük delik açmıştım.Damlaya damlaya gübre vermiş oluyordum.Aylarca maydonoz yedik. 
|
|
|