View Single Post
Eski 08-04-2009, 14:18   #14
feriha
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Sn. mandalina balkonda birşeyler yetiştirirken biz şehirde yaşayanların toprağa para vermektan kurtulmaları imkansız ama bir miktar azaltabiliriz.

Marketlerde pakette satılanlar torf tek başına kullanıldığında zaten bitki yetiştirmeye pek uygun değil. Bir miktar bahçe toprağı, gene parayla alacağımız perlit, yakınlarda bir inşaatta rastlacağımız ince kum ile karıştırarak hem toprağımızı çoğaltabilir hem de daha verimli olmasını sağlayabiliriz.

Bunların hepsini aynı anda bulamayabiliriz. Ben rastladığımda o an için lazım olmasa da kum rica etmekten çekinmiyorum. Gene her zaman bulunmuyor yapı marketlerde perlit satışta olduğunda alıp evde bulundurabilirsiniz. Mutlaka organik gübre ilave ediyoruz. Bir bitki yetiştirmeye karar verdiğimde ne tür toprak ihtiyacı var sitemizde ya da internette araştırarak öğreniyorum. Sonra bu malzemelerden gerekli oranlarda karıştırarak toprağı hazırlıyorum. Zaten bir müddet sonra siz kullandığınız toprağın hangi bitkiye iyi gelip gelmediğini deneyerek **** araştırarak göreceksiniz.
Kolay gelsin.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön