| 
	
		
		
			
			 
				
				Biber yetiştirme
			 
			 
			
		
		
	        1- SAKSI SECİMİ 
 
Saksı olarak yoğurt kablarını veya bahçe ürünleri reyonundan tohum çimlendirme kapları alarak başlayabilirsiniz. 
Yoğurt kabı veya buna benzer bir kap kullanılacaksa dezenfekte edilerek işleme başlanmalıdır. 
 
2- TOPRAK SECİMİ 
 
PH 5.5- 7.0 arasında solucansız bakteri içermeyen bir toprak işinizi görecektir. 
 
3-TOHUM 
 
Ekmeyi planladınız tohum(lar) 
 
4- ETİKET 
 
Etiket bu işin olmazsa olmazlarından. 2-3 çeşit biber ektiğimizde hangi saksı hangi cins biber derdine düşmektense, çıkmayan kalem veya etiketle bu işi çözebilirsiniz. 
 
5- Plastik Torba veya Örtü 
 
Toprak sıcaklığını korumak ve tohumların ihtiyacı olan nemi sağlamak amaçlanmaktadır. 
 
6- Su 
 
 
7- Işık Kaynağı 
 
Eğer gün ışığı alma imkanı yoksa florasan veya yüksek yoğunluklu bitki ışığı  
		
		
		
                
		
		
		
	 |