View Single Post
Eski 08-04-2009, 13:33   #3
kömür
Ağaç Dostu

kömür's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çelebi Mesajı Göster
Bahsi geçen hazır besinlerin içeriğini de yazabilirsen yorum getiren daha çok olacaktır.
Teşekkürler ilginiz için,
Sıkıntım tam bu noktadan kaynaklanıyor, Hazır NPK besinlerin ambalajında ürünün formülü yazmıyor.
Kullanacağım mikro element gübresi hakkındaki bilgimde şundan ibaret:
(İçerik: Sıvı gübre 21 element, 17 amino asit, 6 vitamin, 4 yardımcı madde, 6 organik madde ve 2 koruyucu madde içermektedir. Şelat maddesi olarak 3 farklı şelatör kullanılmıştır.)
Ancak formülünü bilemiyorum.

Durum itibariyle planım; hazır NPK gübresiyle 5 litreye 5 mg gibi bir değerle başlayarak deneyimlemek.
Micro element gübresini ise, bitkili akvaryuma kattığım oranın 2 katı miktarda (5 litreye 1 mg) ekleyerek deneyimlemek.

Topraksız tarım için bunlar çok kaba ve tamamen tahmini değerler, ancak elimde mevcut olan bu gübreler, hava motoru/taşı, minik saksılar vs. bulunduğu için, elimdekilerle bitkiyi yaşatmayı deneyeceğim. Çok fazla beklentim yok bu çalışmadan. Ancak olumlu sonuç almam ihtimalinde, sistem üzerindeki kontrolümü arttırma girişimleri yapabilirim. Ve belki bir **** birkaç kök ile deneyimlemek isteyen arkadaşlara alternatif oluşabilir diye düşünüyorum.

kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön