Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çelebi
Bahsi geçen hazır besinlerin içeriğini de yazabilirsen yorum getiren daha çok olacaktır.
|
Teşekkürler ilginiz için,
Sıkıntım tam bu noktadan kaynaklanıyor, Hazır NPK besinlerin ambalajında ürünün formülü yazmıyor.
Kullanacağım mikro element gübresi hakkındaki bilgimde şundan ibaret:
(İçerik: Sıvı gübre 21 element, 17 amino asit, 6 vitamin, 4 yardımcı madde, 6 organik madde ve 2 koruyucu madde içermektedir. Şelat maddesi olarak 3 farklı şelatör kullanılmıştır.)
Ancak formülünü bilemiyorum.
Durum itibariyle planım; hazır NPK gübresiyle 5 litreye 5 mg gibi bir değerle başlayarak deneyimlemek.
Micro element gübresini ise, bitkili akvaryuma kattığım oranın 2 katı miktarda (5 litreye 1 mg) ekleyerek deneyimlemek.
Topraksız tarım için bunlar çok kaba ve tamamen tahmini değerler, ancak elimde mevcut olan bu gübreler, hava motoru/taşı, minik saksılar vs. bulunduğu için, elimdekilerle bitkiyi yaşatmayı deneyeceğim. Çok fazla beklentim yok bu çalışmadan. Ancak olumlu sonuç almam ihtimalinde, sistem üzerindeki kontrolümü arttırma girişimleri yapabilirim. Ve belki bir **** birkaç kök ile deneyimlemek isteyen arkadaşlara alternatif oluşabilir diye düşünüyorum.