View Single Post
Eski 08-04-2009, 12:11   #705
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Ben asmıyorum, yerde uzayıp gidiyor. Üzerini de kapatmıyorum. Sadece sonbahara doğru havalar serinleyip yağmur çok yağınca üzerindeki kabaklarda bozulma olabiliyor ama zaten o zamanlar sebzenin son günleri oluyor. Bahar ve yaz dönemi boyunca hiç sorun olmuyor, çok arsız ve sorunsuz bir sebzedir. Ürün verme hızına yetişemezsiniz, bir gün önce gözünüzden kaçan bir kabak ertesi gün dev gibi olabilir (Tıpkı salatalık gibi)
Sulanmayı sever. Ben tohum ekeceğim yeri önceden 60-70 cm çapta çukur olarak hazırlıyorum. Bu çukura 3 tane tohum atıyorum. Sıcak ve kurak zamanlarda, çukur kova gibi dolana kadar su dolduruyorum. Arada bir koyun gübresi takviyesi yapıp çapalıyorum. Her çapadan sonra daha da coşuyorlar.

Bu sene, normal yemeklik kabaktan biraz farklı olan komşumun verdiği Kıbrıs Kabağı tohumundan ektim. Bir de bir arkadaşımızın hediye ettiği sarmaşık tip upuzun olan kesip kesip tüketilen kabak türünün tohumlarından ektim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön