View Single Post
Eski 07-04-2009, 22:38   #26
SerhanDurmaz
Yeni Üye

SerhanDurmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2008
Merhabalar
Oncelikle paylasim icin herkese cok tesekkur ederim ve ayni hevesi tasiyan bunca insani bir arada gormek harika -ozellikle bu konuda cok zayif olan bir yerde, Aydin-Didim'de yasayan biri olarak...
Sus havuzu yapimina yeni baslayacak oldugum icin, yazilanlar benim icin cok aydinlatici oldu. 12m uzunluk ve 5 m genislikte bir on bahcem var. Uzun zamandir kucuk bir ahsap kopruyle uzerinden gecebilecegim 10m x 4m ebatinda, farkli derinliklerde bir havuz planliyordum. Evimin insaati yeni bittigi icin boyle bir sey yapmaya cok musait -ki bahce duvarimi da yeni yaptiriyorum. Ayrica kot farkimi da kullanip suyun akmasini saglamayi dusunuyorum. Ilk etapta youtube'dan videolar izledim. " how to make a pond", " making a pond " vs. gibi aratirsaniz siz de izleyebilirsiniz. Izledigim videolarda zemin yalitim malzemesi olarak beton yerine naylon benzeri bir malzeme kullaniyorlar. Ben de oyle bir sey kullanmayi dusundum, cunku muhtemel degisikliklere daha musait bir malzeme. Ayrica betonun kamuflesi daha zor sanirim. Boyle bir malzemeyi onerir misiniz? Dezavantajlari nelerdir?
Ben ayni zamanda bu havuzun icini tamamen dogal dekore etmek istiyorum. Yapay hic bir sey kullanmayi dusunmuyorum ( beton goruntusu, yapay ve yapay oldugu cok belli olan selaleler vs. ). Benim icin en onemli noktalardan biri ise suyun yesil gorunmemesini saglamak ve icinde cesitli baliklar, su kaplumbagasi ve bitkiler yetistirebilmek. Bu goruntuyu saglamak icin standart yuzme havuzu fayanslarindan kullanmam sart mi? Zira havuzun zemininde kum, cakil ve kayalar olsun istiyorum. Bahsettigim gibi cesitli canlilari bu havuzda yasatabilir miyim? Suyun berakligini en iyi nasil saglarim? Cunku bahsettigim gibi kot farkim mevcut ve havuzun bir kosesini cam kullanarak icini gorebilecegim bir paludarium-havuz olarak kullanabilirim. Degerli bilgilerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim.

SerhanDurmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön