Ben de uzun zaman önce gövdesinin inceden kalına doğru büyüme yapması sonucu dik duramayan Difenbahya'm ile ilgili ne yapabilirim diye sormuştum burada. Sağolsun Mine hanım hemen cevaplamıştı. Sonrasında ev aldık ve onun tadilatı derken yapamadım söylediklerini. Tadilatlar bitip de yeni eve taşınma aşamasında hem de taşınırken yıpranmasın diye uygun bir yerinden kestim gövdeyi. Su dolu bir kaba koydum.Yeni ev telaşı, sonrasında gebeliğimin ilk ayları derken, bodrumda az ışık alan bir yerde ilgi yoksunu bir şekilde bekleyen difenbahyama bir baktım ki kökler çıkmaya başlamış. Arada suyunu değiştirdim ama son zamanlarda hiç ilgilenememiştim doğrusu. Öylece birkaç ay kaldı o odada. Kökler neredeyse 5 cm uzunluğundaydı artık, kendime onu ihmal etmem nedeniyle kızarak diktim fazla büyük olmayan bir saksıya. Bundan sonra tıpkı burada önerildiği gibi alttan su vermeyi planlıyorum, zaten yapraklarına su püskürtürdüm eskiden de. Çiçek bile açmıştı bir zamanlar (#167 nolu mesajda fotoğrafı var). Bakalım ne kadar zamanda kendini gösterecek. Yakında bir fotoğraf eklemeye çalışırım. Benzer sorun yaşayanlar suda köklendirmekten korkmayın, sizi üzmüyor sadece biraz sabır istiyor.
|