Merhaba
Tabi ki haklısınız ama adını ben koymadım ,buradan alıntıladım.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Defne
Defne olarak adlandırılan çeşitli bitki türleri vardır. Yemek yapımında kullanılan defne yaprakları Akdeniz bölgesi kükenli Laurus nobilis 'tir. Kaliforniya defnesi olarak bilinen Umbellularia californica yemeklere daha kuvvetli bir koku verir. Hint mutfağında kullanılan Hint defnesi Cinnamomum tejpata farklı bir cins (ama aynı familyaya ait) bir bitkidir, yemek yapımı bakımından kokusu daha çok Çin tarçını (Cinnamomum Cassia) gibidir benzer.
Defne ağacı.Defnegillerden bazı türler zehirlidir, örneğin Arabistan defnesi (Daphne gnidium) ve yaban defnesi (Daphne mezereum).[7]. Defnegillerden olmayan dikenli defne (Ilex aquifolium), dağ defnesi (Kalmia latifolia) ve koyun defnesi (Kalmia angustifolia ) de zehirlidir
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp
Sn Jineop, aynı familyanın aynı cinsine bağlı bitkilerin Latince adları aynı şekilde yazılır. Yani, Defneden bahsediyorsak Laurus, Akasyadan bahsediyorsak Acacia deriz.
Siz de bu bilgiyi değerlendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
|