ben de tohumdan kaktüs ektim ve %100 olmasa da yüksek oranda başarılı olduğumu söyleyebilirim.
çiçek torfu ama yoğun bir torf değildi aldığım... saksı olarak saydam plastik bardak kullandım ama önce altlarına minik delikler açtım, tohumları yüzeye yakın yerlere gömdüm ve sonra suladım.. toprak çok ıslak olmamakla birlikte iyice nemlenmiş olmalı, daha sonra bildiğimiz saydam poşet dosyaların içine yerleştirim ağızlarını paket kastiği ile hava almayacak şekilde kapattım ve üzerine toplu iğne ile 5-6 tane delik deldim ve kalorifere yakın bir cam önüne yerleştirdim, camın önü eğer güneşten çok etkileniyorsa aydınlık ama direk güneş görmeyen bir yeri tercih etmeniz gerekecektir... böylece sulamaya gerek kalmadan nem oranını sabit tutmuş oluyorsunuz, ben kaktüslerimi yaklaşık bir ay önce ektim ve şimdi hemen hemen hepsi toprağın üzerinde görünmeye başladılar henüz poşetlerini açmak istemiyorum çünkü kalan tohumlar daha geç çıkabilirler 15 gün kadar daha bekleyip daha sonra açacağım poşetlerini...ama ****** en önemli olan bundan sonra yaşamaları için gerekli ortamı sağlamak, sizce ne yapmalıyım bundan sonra ne aralıkla sulamalıyım ufaklıkları