Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 06-04-2009, 00:05   #345
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Sn. Oğuzhan,

Sarı yasemin genellikle serin ılık havalarda açıyor ve bol güneşte keyfi yerinde oluyor. Yazın ve kışın da dönem dönem çiçeklendiğini gördüm. Baharda ve son baharda ne kadar çok çiçeklendiğini şu anda görüyorsunuz, bir şey demeye gerek yok.

Sn. sliha,

Öğrenmek için sorulan sorulardan inanın bıkmıyorum ve usanmıyorum. soruyu soran öğrenecekki başkalarınada öğretecek sonuçta. Yasemin ve diğer odunsu bitkilerde yaprakların gövdeye birleştiği yerlerin olduğu yerlerde göz dediğimiz minik sürgün uçları vardır, sizde yaseminlerinize form verirken bu gözleri dikkate almalısınız. genelde budama iki yaprağın tam ortasından yapılır. Siz kaç sürgün gözü bırakırsanız o kadar çatallanacaktır. Yani kök kısmından 1 yaprak arası göz bırakırsanız 1 sürgününüz olacak. Bunun yanında dip sürgünleride zamanla çıkarak dipten gelen gövdelerin sayılarını arttırır. Yaseminlerinizi budamaktan korkmayın, budanmak onları şımartır çoşturur. Siz hayalinizdeki bitkiyi oluşturmak için makasla çalışın, yanlış kesim yapsanız bile ileride telafi edersiniz. Son olarakta en çok güneş görebilecek şekilde yaseminlerinizi yetiştirin.

Sn. Kaktüs,

Çok teşekkür ederim iltifatlarınız için, siz benden dahada güzel bakacak besleyeceksiniz.

Saygılar.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön