View Single Post
Eski 05-04-2009, 18:29   #14
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Prensesimiz tamamen normale döndü. Bugün büyük bir iştahla meyvelerini, yemeğini yedi, kendini yıkadı, taradı, kanatlarını çırparak varsa bitlerini döktü.
Tüy dökülmesi de tamamen durdu.

Sn. kalbara, uyarınız için teşekkürler yalnız ben pilavı önce pişirip sonra yağladığım için yağlamadan önce sadece haşlanmış bulgur kısmından veriyorum, dolayısıyla yağ problem olmuyor, makarna da aynı şekilde, peynire de dikkat ederim. Uçurma konusu kafama en çok takılan mesele, uçurma konusunda tecrübelisiniz nasıl davranmamı tavsiye edersiniz? Ben şöyle düşündüm, hafta sonu kırlara götüreceğim kafesle, 3-5 saat bizimle beraber hava alsın, sonra kafesini açarım göreceği bir yere de bırakırım, zaten kafesinden fazla uzaklaşmıyor geri gelir diye ümit ediyorum, hem o sırada börtü böcek toplar, beğendiği otlardan yer. Havalar iyice ısındıktan sonra da birkaç geceyi balkonda geçirmesini ve böylece gece serinliğine alışmasını sağlamayı düşünüyorum. Birkaç hafta böyle gittikten sonra Allah'a emanet edip uçurmayı...

hly999, inanın ben de yanımda kalmasını çok istiyorum, ama o bir ev kuşu değil, doğal ortamı dışarısı ve bu şekilde ona eziyet etmek istemiyorum. En doğrusu salınması sanırım. Çünkü daha şimdiden doğal ortamında körlenen tırnakları ve gagası çok uzamaya ve rahat hareket etmesini engellemeye başladı.

Daha şimdiden onu çok özleyeceğimi ve çok endişeleneceğimi düşünüp stres yapıyorum.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön