View Single Post
Eski 05-04-2009, 12:23   #52
apis_mellifera
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-04-2009
Şehir: aydın
Mesajlar: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 Mesajı Göster
Araştırıyorum bal mumunun zararına dair bir bilgi bulamadım. Eski peteklerde bakteri kalıntısı bazı zararlı maddeler belki olabilir.Ancak arının yavru üretiminde hiç kullanmadığı kendi yaptığı ballı bir peteği yemek gayet hoş oluyor. Ben seviyorum. Akademisyen arkadaşlar şu mum işine bir el atalım, bilenler bir şeyler yazsın.
Bal mumunun kimyasal içeriği;
Miktar%
 Monoesterler 35
 Diesterler 14
 Triesterler 3
 Hidroksi esterler&polyesterler 12
 Asit esterler&polyesterler 3
 Uzun zincirli hidrokarbonlar 14
 Uzun zincirli yağ asitleri 12
Bu maddelerden insan sağlığına zararı olan var mıdır? Bilenler yazsın lütfen. Benim kimyam zayıf. kaynak http://yunus.hacettepe.edu.tr/~aozkok/calismalar.html


elbette çok şey yazılabilir bu konuda ben bir arıcılık ögrencisi olarak derslerde gördüğümü sizinle baylaşayım. bal bumu içerik itibariyle zengindir anca insan sindirim sistemi içinde içerdiği maddelerin sindirilip amacında kullanılması olanaksız bir durum sindirim anında yediğimiz pek çok gıda maddesi birbirine etki eder ancak bal mumundaki maddelerin tam olarak kullanılması çok zor hatta imkansız çünkü mumun erime sıcaklı ile bizim sindirim sıcaklığımız farklı zaten . derslerde bize gösterilen açıklanan bu kısaca umarım faydası olmuştur

apis_mellifera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön