Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35
Araştırıyorum bal mumunun zararına dair bir bilgi bulamadım. Eski peteklerde bakteri kalıntısı bazı zararlı maddeler belki olabilir.Ancak arının yavru üretiminde hiç kullanmadığı kendi yaptığı ballı bir peteği yemek gayet hoş oluyor. Ben seviyorum. Akademisyen arkadaşlar şu mum işine bir el atalım, bilenler bir şeyler yazsın.
Bal mumunun kimyasal içeriği;
Miktar%
Monoesterler 35
Diesterler 14
Triesterler 3
Hidroksi esterler&polyesterler 12
Asit esterler&polyesterler 3
Uzun zincirli hidrokarbonlar 14
Uzun zincirli yağ asitleri 12
Bu maddelerden insan sağlığına zararı olan var mıdır? Bilenler yazsın lütfen. Benim kimyam zayıf. kaynak http://yunus.hacettepe.edu.tr/~aozkok/calismalar.html
|
elbette çok şey yazılabilir bu konuda ben bir arıcılık ögrencisi olarak derslerde gördüğümü sizinle baylaşayım. bal bumu içerik itibariyle zengindir anca insan sindirim sistemi içinde içerdiği maddelerin sindirilip amacında kullanılması olanaksız bir durum sindirim anında yediğimiz pek çok gıda maddesi birbirine etki eder ancak bal mumundaki maddelerin tam olarak kullanılması çok zor hatta imkansız çünkü mumun erime sıcaklı ile bizim sindirim sıcaklığımız farklı zaten . derslerde bize gösterilen açıklanan bu kısaca umarım faydası olmuştur