View Single Post
Eski 05-04-2009, 09:49   #100
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Sn. schiba, benim de geçen yıl çokça yaptığım bir hatayı yapmışsınız, burdaki bilgileri okumadan kendi kafama göre hareket ettiğim ve bitkilerimin isteklerini gözardı ettiğim için pek çoğunu kaybettim.
Şimdi bitkimin saksısını bile değiştirecek olsam gelip önce burda ilgili sayfayı okuyorum, notlar alıyorum, sonra harekete geçiyorum ve faydasını da çok gördüm. Bu yıl bitkilerim kıştan çıkmamıza rağmen geçen yılkinden çok çok daha iyi durumdalar.

Benim çuhalarım pencerenin önünde sabah güneşi alan yerde duruyorlardı, güneşin ısısı arttıkça çiçekleri solmaya başladı, ben de saksıyı gölge yere aldım, şimdi çiçekleri tekrar canlandı ve yeni tomurcuklar geliyor.

Başka arkadaşlar ne diyecek bir de onların fikrini almak lâzım ama ben sizin yerinizde olsam çuhaların köklerini dışarda bırakmadan toprağını tamamen kapsayacak şekilde kalıp halinde çıkarır gölgeli alanlara taşırdım. Bir de daha nisan başındayız, sonuçta saksı değişimleri, budamalar gibi bitki bakımları bu mevsimde yapılıyor, böyle bir yer değişimi için en uygun mevsimdeyiz.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön