Araştırıyorum bal mumunun zararına dair bir bilgi bulamadım. Eski peteklerde bakteri kalıntısı bazı zararlı maddeler belki olabilir.Ancak arının yavru üretiminde hiç kullanmadığı kendi yaptığı ballı bir peteği yemek gayet hoş oluyor. Ben seviyorum. Akademisyen arkadaşlar şu mum işine bir el atalım, bilenler bir şeyler yazsın.
Bal mumunun kimyasal içeriği;
Miktar%
Monoesterler 35
Diesterler 14
Triesterler 3
Hidroksi esterler&polyesterler 12
Asit esterler&polyesterler 3
Uzun zincirli hidrokarbonlar 14
Uzun zincirli yağ asitleri 12
Bu maddelerden insan sağlığına zararı olan var mıdır? Bilenler yazsın lütfen. Benim kimyam zayıf. kaynak
http://yunus.hacettepe.edu.tr/~aozkok/calismalar.html