Araştırıyorum bal mumunun zararına dair bir bilgi bulamadım. Eski peteklerde bakteri kalıntısı bazı zararlı maddeler belki olabilir.Ancak arının yavru üretiminde hiç kullanmadığı kendi yaptığı ballı bir peteği yemek gayet hoş oluyor. Ben seviyorum. Akademisyen arkadaşlar şu mum işine bir el atalım, bilenler bir şeyler yazsın.
  Bal mumunun kimyasal içeriği;
                                                                                              Miktar%
	Monoesterler 					35
	Diesterler 					14	
	Triesterler 					3	
	Hidroksi esterler&polyesterler 		                 12
	Asit esterler&polyesterler 			               3
	Uzun zincirli hidrokarbonlar 				         14
	Uzun zincirli yağ asitleri	                                     12			             
Bu maddelerden insan sağlığına zararı olan var mıdır? Bilenler yazsın lütfen. Benim kimyam zayıf.  kaynak 
http://yunus.hacettepe.edu.tr/~aozkok/calismalar.html