View Single Post
Eski 04-04-2009, 21:11   #269
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Sn. Sarıcan,

Ben ilk diktiğim fidelerden hiçbirini sağ bırakmadım. Çilek ağaçları eski yatay yatay sistemler dahil bütün çilekleri çeşitli vesilelerle katlettim. Balkona yeni diktiğim akansudaki çilekler ve saksıdaki perlit fideleri ise daha üç beş günlük sayılırlar.

Çilek ağaçlarına da eski yatay sistemlere de birkaç hafta önce yeni fideler dikildi. Sistemlerden bu yüzden halihazırda meyve bekleyemeyiz. Herşeye yeni başladım sayılır.

Bu diktiklerimin çicekleri fena değil yapraklar gür canlı, bu şekilde meyve almalıyım diye düşünüyorum.

Bu kadar kılıçtan geçen fidenin arasından Envorun domates fidelerinin bir tanesinin inatla canlı kalması ve hala çicek açmaya çalışması çok enteresan.

Fideleri neden öldürdüğüme gelirsek, yapmadığım denemeyi bırakmadım bu bir, ikinciside bu düzenekleri bir yarışmaya soktuk, resmi prosedürlerden dolayı dolaşmadıklşarı yer kalmadı. Nakledilirken suları boşaltıldı rüzgara maruz kaldılar, çalışan düzen görülsün diye sıcaklığına bakılmadan geçici olarak su dolduruldu tekrar boşaltıldı vs. vs. vs.
Bu kadar çabaya eziyete, domates düzenimiz il ikincisi olmayı başardıysa da bana göre hepsi boşa gitti. 1 metrelik çilek ağacı benimle değil ama başka bir arkadaşla 1. oldu Antalya ya gidip ülke genelinde yarışacak . . . . . .

Sonuçta olan onca fideye oldu. Balkonumdakiler bana ait gerisine okul el koydu. Hikaye böyle.

Bunlardan meyve alacağız merak etmeyin.
--------------------------------------------------------------------------
1 ve 2 metrelik çilek ağaçlarının okuldaki son durumunun resimleri....

1 metreliğin içi perlit dolu ama eskisi gibi su sürekl,i akmıyor günde 10 kere falan 15 dakika akıyor sonra dinleniyor, 2 metrelikte hiç bir şey yok su şelale gibi sürekli akıyor.

Diğer resim de neredeyse hiç köksüz gelen Envorun domates fidesinin, çileklerin yataydaki akansuyu ve 2 metrelik çilek ağacında perlit olmadan tepeden akan suyunda nöbetleşe durarak geliştirdiği kökler.

Fidede yeni çicekler var, yaprakları çok iyi durumda.

Eklenen Resimler

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön