View Single Post
Eski 04-04-2009, 21:04   #180
zeynep örenk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-09-2008
Her zaman güzellikleri değil yaşadığımız kötü tecrübeleride paylaşmak adına...[url]http://www.shop.schwerter-orchideenzucht.de

isimli sitenin güzel çiçeklerine inanıp bende getirtmek istedim. Sipariş verdiğim 5 bitki genelde yol parası dahil 360 ytl gibi bir fiyata geldi. 100 euro altında sipariş verdik ki gümrüğü geçsin. Artı hediye olarak site adlandırıp yolladı. 23 mart firmanın elinden çıktı. 26 mart DHL dediler,ama bu farklı bir firma imiş, normal posta yolunu kullanıyor. Topkapı yurt dışından gümrüğe girdi. Normalde 5 gün gümrükte kaldığını öğrendim. 2 nisan gümrüğe girdi. Allah yardım etti. Anlayışlı bir hanım memur sayesinde orkideler 4 nisanda oldukça sağlam elimdeydiler. Herşey çok iyi gitti. Sürpriz kutuyu açınca başladı. İlk güzel açmış çiçeklerimi Ziya Soner çiftliğinden almıştım. Büyük gelişmiş alımlı çiçekleri vardı. Yeni gelen bitkilerin yaprak kütleleri çiftlikten aldıklarımın yarısı ile 1/4 ü boyunda oldukça küçükler. Üzüldüğüm nokta 1 bitkinin çiçekleri üzerindeydi. Orijinal resimden öylesine küçük ve çelimsiz, ve bence resimdeki şipariş verdiğim tür ile bana gelen aynı ırk değil. Cattleya labiata semialba var. amesiana ( cattleya naturformen 1.ci sayfa--8 euro civarı fiyatı var.) Elimdeki bu bitkiye renk ve tip olarak daha çok benziyor. Çiçek onlarda açmış ve postalanmış. Hem orjinal çiçeği hem bendekini resimleyip koyacağım. İnanın bendeki çektiğim resimden küçük ve çelimsiz duruyor. Çiçek eni en fazla6-7 cm.Geri kalan siparişten vaz geçtim. Arkadaşlar resimdeki damızlıkları satmıyorlar. Gelenler farklı benzer küçük çiçekler gibi...Benzer yoldan bu siteden çiçek almış ve açtırıp mutlu olan arkadaşların yorumunu merak ediyorum. Umarım paramı ve emeğimi boşuna vermemişimdir. Diğer 4 çiçek açar ve güzel çıkarlar diye dua ediyorum...Aynı firmadan almış olan arkadaşların yorumunu merak ediyorum. Neden bu kadar farklı satıyorlar?Sitedeki aldığım çiçek dialaeliocattleya village chief perfume .Sitede 5. sayfa ortalarında. Site ile alışveriş için düşünün derim...

Eklenen Resimler

Düzenleyen zeynep örenk : 06-04-2009 saat 11:32
zeynep örenk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön