View Single Post
Eski 04-04-2009, 20:08   #47
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi apis_mellifera Mesajı Göster
öncelikle şunu anlamak isterim arılarınızı yıl boyu o cam kovanda tutmak istiyorsunuz ? bu doğrumudur .

burdaki temel sorun nem olacaktır tamamen cam kovanda bir süreliğine sergi amaçlı vs ama bunun uzun vadede koloniye etkileri farklı olacaktır . ayrıca büyük havalandırmada çözüm olmaz ılık yerlerde bile olsanız koloniyi üşütme riskiniz var ayrıca kolonisavunması çok zayıf olur buda sorun vede şu var sizin camdan yaptıgını kovan arılar tarafından kabul olunsa bile onun her yerini propolis ve mumla kapatacaklardır canım anlamı kalmaz bence modern bri kovan alıp üstündeki örtü tahtasını camdan **** şeffa plastikten yapın arıların üşümemesi içinde üstünü örtü beziyle örtüp kovan kapagını takın izlemek istediğinizde açarsınız belli süreleri aşmamak kaydıyla ..

ama bana sorarsanız en iyisi bir arıcı dost edinin her şeyiyle bir **** iki tane kovan alın burada zaten her uygulamada göreceksinizki arıcılığa hevesiniz gün geçtikce artacak sevgilerimle umarım bri fikir verebilmişimdir
Üstede okuduğunuz gibi cam kovanı ayalamalarını yaptım Üst ve alt tabla ağaç tahta 3 yanı cam yapacağım ve evin balkonununda yerleştirip orada kalmasını sağlayacağım camlara propolis veya mum örmeye başlarlarsa kaldırıp tahta koyacak şekilde ayarladım. Ve haziranda imal etmeyi planlıyorum. Malesef sadece 2 kovan koya bilirim en fazla. Yerim bukadar fazlasına bakamam. İlginiz için teşekkür ederim

blank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön