View Single Post
Eski 04-04-2009, 15:52   #10
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Merhabalar,

Konuya ilişkin başka bir başlık altında açılmış tartışmaları okuduktan sonra bu başlık altında yazılanları da okudum ve açıkçası endişeye kapıldım.

Bahçeyi 2 yıl önce aldım. Üzerinde bir adet genç bir ceviz ağacı ile bu ağaca yakın, güney sınırı üzerinde, köylünün " orman " diye adlandırdığı ve yabani sakıza benzeyen, yaz kış yaprakları üzerinde mevcut olan yabani 5 kadar ağaç var.

Bir dönüme yakın bu bahçenin tapusunda köy içi diye yazmakta. İmar var. Ruhsatım da çıktı.

Bahçede çok eski yıllarda sebze ekermiş sahipleri son 20 yıldırda sadece komşuların hayvanlarına mera gibi hizmet etmiş. Tüm çevremdeki parsellerde de durum sanırım aynı. Yani köy içi diye geçmekteler.

Ancak ben yazılanları okudukça acaba yanlış bir davranış içindemiyim diye düşündüm ve buraya yazayım dedim :

Bahçeye bu kış dikim yaptık. Ben dağ köyü diye ormana yakışan her ağaçtan özellikle istedim. Hatta üşenmedim mersin fidanı teminine dahi gittim. Çevreye uysun diye çeşitli çamlardan diktim. Yani bu ağaçlar tutarsa benim bahçe tam bir orman durumuna girecek.

Ne yapmam lazım, hepsi ufak fidancıklar, ama yukarıda ve başka sahifelerde yazılan tehlike söz konusu olacak ise bunları göz göre göre büyütmek akıl karı değil gibi görünmekte.

Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan bana yol göstermelerini rica edebilirmiyim.

teşekkürler


Düzenleyen hosseda : 04-04-2009 saat 15:53 Neden: paragraf
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön