View Single Post
Eski 04-04-2009, 11:55   #858
zm_sayhan
Ağaçsever

zm_sayhan's Avatar

Giriş Tarihi: 11-05-2008
Ben bildiğim kadarını cevaplayım benden daha çok bilgisi olanlar benim yanlışlarımıda düzeltsin...
1. maydonoz, dereotu, marul ve biber tohumlarını çimlendirmeden önce ılık suda bekletme konusunda bir beze veya pamuğa sarıptamı yoksa direk normal ılık sudamı bekletmem gerekiyor?

Hiç bişeye sarmana gerek yok direk suyun içinde bekleteceksin...

2. suda bekletme süreleri: maydonoz: 5-7 gün, biber 2 gün diye biliyorum.
Marul ve dereotunu kaç gün bekleteyim?

marulu ve dereotunu 24 saat bekletseniz yeterli sanırım...(dereotu için +/- zaman gereklimi bilmiyorum)

3. Saksı için hazırlıyacağımız harca (1/3 bahçe toprağı, 1/3 dere kumu 1/3 gübre) ben torf katmak istiyorum faydası olur mu? Olursa oranı nekadar olmalıdır? Teşekkürler.

Ben çimlendirme ortamı için torf+perlit karışımını kullandım(sadece perlit veya sadece torf da olur sanırım)... Ama çimlendikten sonra aktaracağım saksıya bende 1/3 bahçe toprağı, 1/3 kum 1/3 yanmış ahır gübresi kullanacağım... Şartlara göre kum yerine perlitte kullanabilirim... Zaten toprağın havalanması için gerekli, ikiside olur...

Pek cevap niteliğinde olmadı sanırım, daha çok kendi yaptıklarımı anlattım... İnş. yardımcı olmuşumdur.. Kolay gelsin...

zm_sayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön