denizakvaryumu nun aşağıdaki mesajına cevap olarak yazıyorum.
"5 lt lik sulu bidonlar hemen hemen tüm aktarlarda var...Ancak ben bu su içeriğini merak ediyorum...Sanıyorum girabolunun bozulmadan durabilmesi için limon tuzu yani citrik asit yani E 330 katkısı olması lazım...Eğer böyle ise E 330 için hiç de iyi şeyler yazılmamış"
Ekim ayı sonunda ağcından toplanan Gilaboru meyvesi salamura edilirken içerisine temiz su kullanılır ise ürün 10-12 ay güneş görmeyen ve serin yerde muhafaza edilmek şartı ile bozulmadan muhafaza edilir. limon tuzu v.s. gibi birşey kullanmaya da gerek yoktur. ancak meyve suyu şeklinde satılan cam şişelerdeki ürün nasıl hazırlanıyro nasıl bozulmadan kalıyor onu yapanlar biliyor. Meyve olarak bozulmadan muhafaza etmek kolay.
|