Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 03-04-2009, 08:46   #338
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Sn.Ayhan Moran,

Ful yasemin en kolay yetiştirilebilen yasemindir, şimdi size güzel görünmeyen yapraklar geçen seneden kalan muhtemelen hasar gören yapraklar, yeni yeni uyanacak ve yeni yapraklar çıkaracak daha.

Geçen sene tam gelişmiş bir fulyasemin satmıştım kemerde bir müşterime, kısaca mahvetmiş güzelim yasemini. Ne yaptığını sordum, kocaman saksının altına tabak koymuş, susuz kalmasın diye daima tabağı su ile dolu tutuyormuş, güzel güzel koksun diyede küçük pencereli bir odaya koymuş.

Ben herkese diyorum, saksı altında tabak koymayın, koyarsanız bile saksıyı taşlarla yükseltip altını suya değirmeyin, tabak susuz kalacak, bol güneş görmeli vs. vs.

Biz serada bitkilere özel bir uygulama yapmıyoruz, yukarıdan güneşi alıyorlar, bizde aşağıdan saksısından sulamasını yapıyoruz rutin olarak. gelenler görenler hayran kalıyor bitkilerimize. Benimde hayran kaldığım bir çok amatör var, itiraf edeyim benden daha güzel bakıyorlar bitkilerine. Bitki istek ve taleplerini iyi algılamak ve yerine getirmek zorundasınız. Bu istek ve talepleri yerine getiremeyeceksek, kesme çiçeklerle vazolarla avunmamız lazım, veya plastik çiçeklerle.

Saygılar.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön