Durgun su sistemini kastediyorum SN. Zerrin Hnm.
Tek başına Dansite ile bakteri üremesini takip etmeyeceğim, dansite ile bakteri kolonizasyonu arasındaki korelasyonu bu çubuklarla göstermek imkansız, zaten bunu kastetmedim.

Tabikide boyama yöntemleri(gram
vb.),koloni sayımları en doğru yöntemlerdir ancak bana daha pratik yöntemler lazımdır.
İdrar stickleri diğer solüsyonlarda da çalışmaktadırlar.Lütfen deneyiniz

Tabi musluk suyunda hemoglobin, lökosit aramayı kastetmiyorum

)
PH'ı bu çubuklar ile ölçebilirmiyiz? Cevap:EVET
peki ya dansite? Cevap EVET
Peki Nitrit miktarını gösterecekmidir? O da evet,(tabi ki de belli bakteriler için fikir verecektir) Siz bana tek bir test söyleyin ( boyama ve mikroskobi hariç) tüm bakterileri göstersin, yok böyle bir test.
Durgun su sistemlerinde üreyen bakterilerin büyük çoğunluğu NİTRİT POZİTİF bakterilerdir.
PH oranındaki
hızlı düşüş,
nitrit pozitifliği ve dansite sabitliği veya durgun hareketi(yukarı yönde) sistemde bakteri varlığına işaret edecektir.(sistemdeki su kaybı göz önüne alınmıştır)
Aynı zamanda yurt dışında hydroponic sistemlerdeki, solüsyonların test parametleri arasında Nitrit de bulunmaktadır.
Yukarıda da belirttiğim gibi ''BELKİ BİR KORELASYON BULURUM'' düşüncesiyle, yola çıktım; zaten cebimde PH ölçülmesi 20TLye var.Diğer paremetrelerden yararlanıp, bitkinin kliniği ile yorumlamakta bizlere kalmış.
Konu başlığını ''idrar sticki ile bakteri kontaminasyonunu bulmak'' yazmadığımı hatırlatırım.
Saygılarımla, Değerli görüşleriniz için teşekkürler