View Single Post
Eski 02-04-2009, 15:56   #10
hizals
Ağaç Dostu
 
hizals's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 320
Sayın Yağcı ,
Thrips ve Bakla Zınnı dediğimiz zararlılar için mavi leğen yolu ile mekanik mücadele yapmak mümkündür. Bu zararlılar özellikle çiçeklenme döneminde meyve ağaçlarında kaliteyi çok önemli şekilde etkileyen zararlara sebep olmaktadır.
Çiçeklenme döneminde 1 dekar araziye 10 mavi leğen olacak şekilde , leğenlerin içini yarısına kadar su ile doldurup ağaçların dibine yerleştirin. Mavi renk zınnı zararlısını cezbeden renktir. Bu zararlı mavi leğenlere düşecek ve suda boğularak ölecektir. Böylelikle hem bu zararlının olup olmadığını tespit , hem de bu zararlı ile ilaç kullanmadan mücadele etmeyi halletmiş olursunuz. Thrips zararlısı çiçeklerde de çok etkilidir. Zınnı zararlısı arıya benzer o yüzden arıları öldürdüm diye korkmayın
Karıncaya gelince evde limon sıkarak mekanik mücadelesini yapsak da bahçede ilaçsız malesef benim bildiğim bir mücadelesi yoktur. Ancak gözle görülen bir istila var ise örneğin çiçek gövdesinde ya da yapraklarında limon sıkarak bir deneme yapabilirsiniz. Ancak bu bitki yüzeyini ne kadar etkiler o da ayrı bir tartışma konusu.

hizals Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön