130 - 120 liraya işe yarar PH metreler var. Ben almaktan vazgeçtim gerekli olursa PH kağıdı kullanıyorum. Ben olsam 163Euroya PH metre almazdım. Basit dijital aletler bir çoğu aynı biribirine bir üstünlüğü yok. Ama fiyatları çok oynak. Çok kötü bir örnek ucuzundan kötü olabiliyor. Hanna markası iyi bir marka ama o 163 Euroluk mal aslında piyasaya 15 - 20 $ a çıkmış bir mal.
İlle dijital PH metre diyenler 150 liradan daha pahalı bir şey almayın. Bulduklarımın kısayolunu yazayım tekrar bulup.
Zaman devresini elektrikciden 7-10 lira arası basit bir şey alın dijitallerin fonksiyonu sizi tamin etmeyebilir. Mesela dijitalin günlük 8 proglamsına denk gelseniz günde 8 kereden fazla sulama yaptıramazsınız. Mekanikte her 15 dakikada bir sulama yaptırabilirisiniz. Aralarında büyük fonksiyon farkı var dikkat edin.
PH metre cihazları için kısayol baknz.
http://www.kurt-elektronik.com/
KL-009166 liralık olan çok kötü ölçüm yapmak mümkün değil. Fakat KL-035 kodlu ürün ile gayet güzel ölçüm yapılıyor aynı cihazı Konya da magazada 150 Euroya satıyorlar. Hastane, laboratuar malzemesi satıcıları ayrı bir alem. Bu cihazları elime alıp kullandım denedim.
Bir cihazda ne kadar az fonksiyon o kadar iyi sonuç .