Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eskimo
Yalnız çınar soruna mecazi ve insani bir cevap vereyim.
Evimi,eşimi ve (olsaydı) çocuklarımı,birde kullanması için evin kasasındaki 5 kg altını, çok iyi bakmak şartı ile benden kiralamak isteyen ve bunun karşılığında bana bir bedel ödemek isteyen birine verirmiydim sizce?
Bu vatanın bir karış toprağı dahi yabancılara ve taşeronlarına verilemeyecek ve kullandırılamayacak kadar kıymetli.
|
Sevgili eskimo;
Fikirlerini öyle hassas bir düzleme çekip ifade etmişsin ki; bu konuda hiç kimsenin söyleyecek birşeyi olması asla mümkün değil. Bu ifade ediş şeklini senin duygularının yoğunluğu ile özdeşleştiriyorum. Samimi duyguların olduğuna inandığım için bu konu da ancak seni takdir eder ve saygı duyarım. Ancak bir başkası bu konuyu bu şekilde ifade etseydi, onun için konuyu cevaplamamak için suiistimal ediyor diye düşünürdüm(Yani konuyu egzejare ediyor derdim.) Tabii ki; senin için böyle düşünmüyor saygı duyuyorum.
Böyle birşeyi senden istediğime göre denkliğin sağlanması adına benim de düşüncelerimi senin için deklare etmem gerekiyor.
Herşeyden önce bilmeni isterim ki; bu konudaki hasasiyetimi daha önce yazmış olduğum tüm mesajları incelersen net olarak anlayacaksın. Yine de ifade etmek gerekirse, bizler için vatanın kutsallığı anamızdan bacımızdan, yarimizden ve de evlatlarımızdan önce gelir.
Henüz 20 yaşında fidan olan evlatlarımızı askere gönderirken hala, onları son bir kez bağrımıza basıp, koklayıp, tıpkı yare uzatılan karanfiller gibi şehit olmaya gönderiyoruz, vatanın her hangi bilmediğimiz bir yerine...
Bundan da asla gocunmuyor, yüksünmüyor ve de hiç tereddüt duymuyoruz. Onları da bu bilinçle yetiştiriyoruz.
Bu vatanın değil bir karış toprağını, bir tek kumtanesini bile çiğnetmeyiz yabana, bastırtmayız, yüz dahi sürdürmeyiz. Toprağına dökülen kana leke olur diye...
Haklı olarak da canımızı cananımızı bedel koyduğumuz bu hassasiyetin başkaları tarafından da saygıyla karşılanmasını ve aynı hassasiyetin herkes tarafından gösterilmesini bekleriz.
Yine de söylemeliyim ki; yanıtını almak istediğim sorumun bunlarla direkt bağlantısı yok. Bunlar manevi bağlamda atılan hamasi nutuklara çok benziyor eğer içlerinde samimiyet yoksa.
Konunun ifade bulması gereken düzlem bu değil. Bu bağlamda diyorum ki; alınması gereken tüm tedbirler, öncesi, çalışma dönemi ve sonrasında, alınıp bunlarında yeterliliği bilimsel anlamda kanıtlandıktan sonra ve kimsenin zarar görmeyeceği kanuni düzenlemeler yapıldıktan sonra, gücü yeten varsa, yabancı olmaması kaydı şartı ile, gerekli uygun teknolojileri de transfer ederek, bu işletmeler hayata geçirilmelidir.
Biliyorum ki; bu varlıkların üzerine kuluçka yatar gibi yatmak, onları çoğaltmayacak ve daha değerli kılmayacak.
Yine de sağduyunun kazanmasını, kimsenin zarar görmemesini diliyor, varlık içinde darlık çekip, bu varlıkların dünya varlıkları fakirleşirken, kimselerin hayvani iştahlarını kabartmadan, kazanılıp ülkemiz refahı için kullanılmasını arzu ediyorum.
Saygılarımla esenlikler dilerim...