View Single Post
Eski 01-04-2009, 17:29   #5
mesutpektas
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-03-2007
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hizals Mesajı Göster
Meyve tutumu olmayışının ilk göstergesi tozlayıcı çeşitlerin eksikliğidir. Birbirini tozlayan çeşitler yoksa bahçenizde ve kendine verimli türler değilse meyve alamazsınız.
Gübre konusunda toprak yapınıza göre değerlendirme yapılmalıdır suni gübre kullanacaksanız. Ama çiftlik gübresi kullanılacaksa koyun,keçi gübresi çok daha iyi olur meyve bahçelerine. Toprakla karıştırıp harç şeklinde fidanların diplerine yayabilirsiniz.
3 senelik yarı bodur fidan değil artık ağaçtır , adam boynu geçip çanak sistemi dediğimiz ana ve yan dallar formuna kavuşmuş bir yapıda olmalıdır.
Eğer tozlayıcı dikimi yaptıysanız ve kendine verimli olan ağaçlarda meyve alamıyorsanız bu durumda bahçenizde bir hastalık ya da zararlı etkili olmuştur. onun için de fotoğraf görmeden birşey söylemek zor.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Tozlayıcı dediğiniz ağaçlar hangileri oluyor acaba?Yani elmaları 3 farklı cins alıp dikmiştim mesela bunlar birbirini tozlamazmı.Bir de suni gübre olarak bildiğimiz tarlalara atılan azotlu gübreler falan kullanılabilir mi?
Şu an için şehir dışında olduğumdan dolayı resim ekleyemiyorum ancak geldiğimde ekleyebilirim inşallah.Sizin söylemenize göre benim ağaçlar yeterince gelişmemiş demektir.Çok profosyonel olmadığımdan ve ticari bir kaygı gütmediğimden toprak analizi falan yapma imkanım yok.Budama konusunda da açıkcası çok bilgili değilim.Ancak toprakla uğraşmayı ve ağaçları seviyorum.

mesutpektas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön