View Single Post
Eski 01-04-2009, 13:39   #693
meraklı
Ağaç Dostu
 
meraklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2008
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 174
Sn çiçeksever70 tepsi derken kocamaan yuvarlak sini deriz biz onlardan
Hepsi de sığmadı ama taşımada bir kolaylık sağlıyor bana.
Resimdeki domateslerinizi şaşırma zamanı gelmiş. Toprağını suladıktan sonra o iki yaprağından nazikçe tutarak çıkarıp -ben pet bardaklara fideledim- yerine alabilirsiniz. Yalnız fideler biraz uzunlar sulamayı daha da azaltmak gerekiyor. Boyları uzun gövdeleri ince. Şimdiden itibaren toprağı nemli ama ıslak olmayacak şekilde sulamak gerekiyor.

Bir sorum daha var az sudan kasıt nedir.Günde 1 kere mi veya ne kadar aralıkla sulama yapılmalı çimlenen fidelere...?
Sn Mandalina az sulamak derken ;
Bildiğim, domates fidelerinin gövdeleri bu şekilde güçlenecek, moraracak ve gövdeleri 1 cm kalınlığına ulaşana dek çok çok az sulamanız gerekli. Hep bize fazla sulamamışız gibi geliyor değil mi? Ama ihtiyaçları bol güneş az su aslında
Fidelerinizi kontrol edin kendilerini salmaya başladıklarını gördükçe sulamak iyi olacaktır sanırım. Benim 15 cm kadar olan domates fidemin yaprakları kendini aşağıya doğru sarkıtınca su istediğini anlıyorum. Bazı günler çok güneşli olunca daha çok su isteyebiliyorlar her gün kontrol edilmeli.

Daha tecrübeli üyelerimiz, eksiğim ya da yanlışlarımı düzeltebilirlerse sevinirim.
Ben pet bardaklardaki fidelerime günde/bazen 2 gün arayla birkaç damla avucuma aldığım suyla vererek suluyorum. Bugün baktım biraz daha azaltmam gerekiyor, arada kaçırmışım sanırım. Su damlalarını köküne doğru damlatıyorum.

Domateslerim filizlendi şimdilik boyları normal sanırım fakat sitede resimlerini gördüğüm yeni filizlenmiş domates fidelerinden daha küçük duruyorlar.Bunlarda ölmez değilmi
Sn Mandalina domateslerinizin resmini koyabilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Bol güneş alan yerde dururlarsa ve sulamayı da ayarlayabilirseniz yaşayacaklardır.
Tohum çimlendirme ile ilgili fide yapma ve şaşırtma ile ilgili başlıklarımız var ama ben link vermeyi henüz bilemiyorum. Onları okursanız yardımcı olacaktır.
Bol bol domateslerini görürsünüz dilerim.

meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön