View Single Post
Eski 01-04-2009, 09:27   #679
meraklı
Ağaç Dostu

meraklı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2008
Ekim ayında ekmiş olduğum baklalarımın boyu 1 metreyi geçti yerlerini ve topraklarını çok sevdiler sanırım Baklalarım1.5 aydan beri çiçekteler ama hiç bakla oluşturmadılar. Yemek için sabırsızlanıyorum daha ne kadar beklerim sizce?
Her gün gidip bakıyorum.

Bir de öğrendiğim eğer yanılmıyorsam baklalar ve bezelyeler killi toprağı ve yine sitemizdeki taze soğan başlığından okudum taze soğan da severmiş. Bezelyelerim geçen yıl bol bol ürün verdi araştırınca bahçemdeki killi toprağın etkili olduğunu anlamıştım. Derin dondurucuya koyduğum bezelyeler hala bitmedi Bahçelerimizdeki topraktan en çok verim alabileceğimiz ürünler ekmek de önemliymiş.
Bahçedeki toprak o kadar killi ki kap kacak bile yapabilirsiniz. Su tutma kabiliyeti yüksek, verimli ama domates, biber salatalık gibi sebzeler için köklerinin gelişmesini engellediğini ve yeterice verim alamadığımı düşünüyorum. Onun için de bu yıl toprağa kumlu toprak ve gübre ile karıştırmayı düşünüyorum. Umarım işe yarar. Bu yıl çok tecrübeliyim ya bakalım
Geçen yıl Mart ayında yazın dikilebilecek her çeşit sebze ve bal kabağı, kabak, karpuz, kavun küçücük bahçeye hepsini ektim Bazıları güzel oldu bazısı hiç büyümedi. Karmakarışık birbiri içine geçti hepsi. Ama benim için deneyim oldu

meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön