Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yalnız Çınar
Herşeyi doğru anlayan doğru araştıran bir toplum olmamız özlemi içinde...
Saygılarımla esenlikler diliyorum...
|
Son yazımdan son cümlelerimi alıp başlıyorum. Bazen cümleler yazıların sonunda bir anlam taşırken bazen de bu cümleler bir yazının ana fikrini üzerinde taşıyabiliyorlar.
Bu sözleri malina'nın benim için yazdıklarından önce yazmış olmam çok enteresan bir tesadüf. Özlemim diye ifade etmekle yanılmamışım anlayan toplumu. Gerçekten okuduğunu anlayan toplum hepimizin özlemi demek ki. Tıpkı malina'nın da başkalarının yazdıklarının anlaşılabilmesi için yazıları koyulaştırmak ve renklendirmek gayretleri gibi.
Okuduklarımı anlamak gibi bir yetenekten yoksun değilim. Okuduklarımı çok net anlıyorum. 83 yıl ve 1 yıl arasındaki zaman farkını da ölçebilecek yetenekteyim ve matematik derslerimize de beden eğitimi **** coğrafya öğretmeni gelmedi.
Yazımda anlattıklarım genele yayılan ifadelerin otomotiv seköründe tekile indirgenmesi idi. Üstelik egzos gazı da olsa, sanayi atıkları da olsa, bir yıllık da olsa, seksenüç yıllık da olsa, bir günlük de olsa çevreye verilen zarar gözardı edilecek bir unsur değildir. Bunu hiç savunmadım ki; bu kanıya nereden varıyorsun.
Bundan sonra yazdığım her yazının altına bir de malina için mealini(
tercümesini) yazmak zorunda kalacağım galiba...

)
Herşeyi doğru anlayan doğru araştıran bir toplum olmamız özlemi içinde...
Saygılarımla esenlikler diliyorum...
(Haa sahi bir de şunu belirtmek istiyorum. Bundan sonra bu tarz ifadeleri yanıtlamayacağım. Zaman kaybından başka birşey olmadığını düşünüyorum.)