View Single Post
Eski 31-03-2009, 22:46   #784
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Teveccühünüz olur; sadece maceraperest, paylaşımcı bir gardenyakoliğim o kadar...

"Serinlik"ten kastınız doğrudan ısı kaynağına maruz kalmamak ise olur; ancak gerçek manada serin ise o da pek tercih edilen bir durum değil aslında.

Bulunduğu yerden gün ışığı alsın; mümkünse de sabah güneşini...

Bir kaç saatte bir fısfıslamak mı? Off; o bile kafinin ötesinde emin olabilirsiniz.

Su dolu kapları gardenya saksısına bitiştiriyorum; bunun da gardenyanın yapraklarının altından güzel bir nem etkisi yaratacağını düşünüyorum.

Bunun teknik cevabını teknik ustalarımızdan alabilirsek daha kesin konuşabiliriz bu konuda.

Ben su kapları koyduktan sonra haftada 2-3 kereye indirdim fısfıslamayı.

Son 1 ayı aşkın süredir daha hiç nemsizlikten kuruma belirtisi görmedim gardenyalarımın yapraklarında...

Torf ya da coco peat'ten birisi+perlit+bahçe toprağı+humus gayetle de yeterli olacaktır; çünkü ben buna benzer bir karışımla gayet iyi gittiklerini görüyorum gardenyalarımın.

Limon tuzu uygulamasını 1 lt suya sadece 1 beyaz leblebi boyutunda bir limon tuzu şeklinde orantılayarak uygulayabilirsiniz.

Yerli veya yabancı olması topraktaki asidite ihtiyacında farklılaşma yaratmıyordur diye düşünüyorum. Dolayısı ile bu noktada fark eden birşey olmamalı.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön