Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs
karınca70'den aldığım tohumların denemelerine başlayacağım... Deneme sonuçlarını burada sizlerle paylaşırım...
Sn. Bari Eskişehirde bulmuş olduğunuz "yerli goji" ile ilgili sonuç çıktı mı? Sanırım araştırmaları için bir yerlere göndermiştiniz. Yerli bitkileri hep merak etmişimdir. Goji tohumlarım var ancak eğer yollama şansınız olursa bana çelik de yollayabilir misiniz? Yerli çelik ve tibetli tohumları aynı anda deneyip gözlemlerim...
|
Sayın Kaktüs
Lycium genusunun Tibette bile 41 türü varmış.. Lycium genusun ismide Anadoludan Likyadan almış..Ben çelikleri isteyen arkadaşlara gönderdim. İnşallah bu sene meyvesini yiyeceğiz. Biz sadece meyvesini biliyoruz. Bütün türlerin olmamakla beraber net kaynaklarına göre bir çok türünün yaprakları çay gibi demleniyormuş..
http://www.pfaf.org/database/search_...LLNAMES=lycium bakınız.
özellikle bizim chinense türünün.. hatta bir sitede ismi Duke Of Argyle's Tea Plant olarak geçiyor.. Yinede denemedin önce iyice araştırmak lazım.. Genelde çiçek, yaprak ve meyve yapısı benziyor. Fakat bulunduğu iklime göre yaprak ve meyve biçimi değişiyor..