Maviyeşil, çok güzel sebzelerin, eline sağlık. Bezelyeler yazın ürün verirler ama baklalar çok yakında verirler. Benim baklalar iki gündür havanın ısınmasıyla çok çiçeklendi. Bakla çok çabuk olup, biten bir sebze.
Lahanalar ve brokoliler çiçeklenmeye başladılar. Sonbaharda ekip tüm kış yediğimiz tereler ve rokalar da çiçeklenmeye başlayında söktüm, yeniden tohum atacağım. Bugün biraz daha dereotu tohumu attım. Enginarın bitkisi çok büyüdü, bu sene ilk ürününü verecek gibi geliyor.
Bunlar güzel ama bu arada sebze bahçemi feci saran otlardan da bahsedeyim. Her gün bir sonraki güne ertelediğim, çapalama ot temizleme işini bir an önce yapmam gerek. Yeni gelen gübreleri toprağa serip, karıştırmam gerek.
Bugün çeri domates ve kabak tohumlarını saksılara ektim. Kavun, Karpuz, Bamya
vb.. direkt yerlerine ekeceğim tohumlar için bahçeyi bir an önce hazırlamam gerek.
Mandalina, senin fideler yetersiz ışıktan çok uzamışlar ve cılız kalmışlar. Bunlar olur mu bilmem ama eğer tohumun varsa başka bir saksıya tekrar ekip, direkt güneşi görecek dışarıda bir yere yerleştir bence.
Maviyeşil "Onlar içimizde yaşayacak", " onları midemize indireceğiz" le eşanlamlı mı?