View Single Post
Eski 04-09-2006, 14:13   #55
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 103
Alıntı:
eskimo'dan alıntı:
Cumhuriyet tarihi boyunca Anadolu topraklarında üretilmiş maden zenginleştirme atıklarının toplam miktarı yaklaşık 26 milyon tondur. Türkiye “altın çağı”na girmeye karar verdiğinde sadece 1 yıl içinde üretilecek zararlı-zehirli kimyasal atık miktarı ise 160 milyon tondur. Ve 10 yıl sonra elimizde kalacak olan kimyasal atık miktarı, asitlenmiş dekapaj toprağıyla birlikte, yaklaşık 2 milyar tondur. Bu atığın Türkiye’deki çevre yasalarına uygun olarak nihai uzaklaştırılması için gereken harcama 1,4 trilyon USD’dir.”
Bu mantıkla hiçbir sanayi kuruluşuna Cumhuriyet kurulduğundan bu yana izin verilmemeli idi. Hele hele otomotiv sektörüne asla. Zira taraf olmaya çalıştığımız Kyoto Protokolüne göre, karbodioksit emisyonunu 1994 yılı ölçeklerine çekmemiz gerekiyor. Linkini verdiğin sitede her halde bunun da maliyet hesabı çıkartılmıştır.
Bu hesaplamalara göre hareket edilmiş olsaydı, bu gün için hepimiz evimize ve işimize at arabaları veya atlı tramvay gibi toplu taşım araçları ile gidip gelirdik.)

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön