Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor
Benim kanaatimce, o akvaryum T'lerinin bir tanesi o saksıyı sulamaya yeter, gözüken beş tane T, o motor iki metrelik hava hortumunda 10 tane T'ye su basabilirmi?
|
Yatayda sekiz tanesine basıyor. Şu anda çalışan domateslerde. Bence 10 taneyede basar. Motora en yakınla en uzak T arasında 2 -3 saniye fark oluyor. Ama dikeyde ne yapar bilmiyorum. Denemem lazım. Ama bu motor iyi birşey. Fakat ben domateslerde 12 değil 16 volt kullandım basıncı arttırmak için.
Bu motor 10 liralık bir şey. Kullanılacak adaptörde 10 - 20 lira arasında değişir.
Elektrik tüketimi önemsenecek bir değer ortaya çıkartamaz. 12 voltta 1 amper 12 wat demektir. Yani bu motorun toplam çalışması 1 saati bulduğunda 12 wat tüketecek demektir.
Saate 1000 wat KDV siyle 25 kuruş ise 12 wat kaç kuruş dersek 12X25/1000=0,3 kuruş saatte yakacak demektir. 100 kuruş 1 liraysa 0,3 kuruş kaç lira dersek 0,3/100= 0,003 lira saate yakacak demektir. Gördüğünüz gibi komik liralar çıkıyor.
Bu motor hiç durmadan çalışamaz. En çok 5 - 6 dakika çalıştırıp susturmak gerek. 15 dakika dinlendirmeden tekrar çalıştırmamak gerek. Bu durumda kömürleri bitene kadar çalışır. Toplam çalışma saatini bilmiyorum ama en azından 250 saati geçeceğine eminim.
Ben bu motoru eski yıllarda ürettiğim bir makinede kullandım. 7 - 8 yıldır hala çalışan makineler var. Motorları sağlam. Benim makinede bu motorun en uzun çalışma süresi 1 dakikayı geçmez.