İyi Günler,
Konu saka kuşlarının gerek renk güzelliği ve gerekse ötüşünün bizi heveslendirtmesi sebebi ile yakalanıp kafeste beslenmesi istemiydi ,bende evvela bilinçli olarak biz tuzaklarla yakalamıyalım veya tutulmuş ,doğal yaşamdan koparılmış bu nadide hayvanların sayılarının da çok azalması sebebi ile(sayıları azalıyor çünkü sürü halinde gezen sakalar tuzaklarla yakalanıyor bir kısmı yakalama safhasında bir kısmı da yakalandıktan sonra tutsak hayata adapte olamadıkları için kitle halinde telef oluyorlar)satanları teşvik etmemek için satın almıyalım dedim.Ayrıca bu tespiti yetkililer de aynen yapmış saka larında arasında olduğu bazı canlıların yakalanmasını ve satımını yasaklamışlardır.
Artık bundan sonra konuyu çok genişleterek dağıtmayalım isterseniz.Dolayısıyla bir kısmımız ben beslemek istiyorum çok zarar vermeden yakalar ve beslerim der ,bir kısmımız ben yakalamak istemiyorum ve satın alarak ta kimseyi teşvik etmem der, kendi fikridir saygı duyarız .Ama netice de: yasal bir uygulama ile tutmak ve satmak yasaktır(Bu konu ile geniş açıklamayı Sayın Penelophe açık olarak belirtmiştir .)
Hepimizin de bu uygulamaya saygı göstermesi lazımdır.
Şimdi çok uygarca tartıştığımız bu konuyu sonlandıralım ve sitemizin diğer sayfalarını da incelemek ve bilgilenmek için vakit kazanalım isterseniz.
Tekrar bütün üye kardeşlerime sağlıklar ve hobileri ile mutlu uğraşlar diliyorum.
|