Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmet55
Sayın blank cam kovan ölçüleri normal birde arılar camı propolisle kaplamasın diye sıtrafrla kaplarsanız daha iyi olur ben 20 yıl önce akvaryumu kovana çevirmiştim olabiliyor yani ama bence gereği yok en iyisi kalıteli ıhlamur veya çam yahtasının yerini hiç bir şey tutmaz ama kullanılacak kereste çok kuru olmalı kolay gelsin
|
teşekkür ederim ilginize. Daha önce denenmiş olması ve kullanılmış olmasını bilmek güzel

olabiliyor demekki. Straforla kaplamadan önce gözlemleyeceğim böylece yer ve arıların uyumu test etmek istiyorum Daha öncede yazdığım gibi parça parça yapıştırma çakma
vb işlemleri uygulamadan uzak doğu usulu hazırladım cam parçayı çekip yerine ahsap parça monte edebilirim. **** straforla kaplayabilirim..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35
en üst 47,7cm ya da 47,5 cmdir Kovanda çıtanın oturacağı yer de 48 cm dir.
Yükseklik 24 cm (küçük dik duran kısa tahtanın ölçüsü.) Kovanınız böyle bir çıtaya uygun olmalı.
|
Kamil bey açıkcası arı çiftliği kuracak zamanım yok hobi olarak 2 kovan maximum yerim var. Ama aklım takıldı şimdiden sizden alacağım çıtalar bu kovanın içine girmiycek eğer sizin ölçülerinize çekersemde
ana arı telim dışarda kalacak (Ana arı ızgarası (42cm x 50cm))
ve ikisini içine alan bir kovan yaparsamda alan çok büyüyeceği için kovan koruması ve bal üretim aşamaları uzun zaman alırmış. Verdiğiniz resimde 4 parça var bana verceğiniz kovanda böyle 4 parçamı ? eğer öleyse problem yok aksi halde parçalamamız gerekecek buda sorun demek..