View Single Post
Eski 28-03-2009, 21:56   #382
seleste
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Benim hazırladığım kompost kabında ısı değişimi, koku, hareket hiç hiç bir şey yok. Sebzeliğin altını Sn. Meyvelitepe'nin önerisi üzerine kontrol ettim. Kapalı imiş, çivi gibi birşeylerle deldim. Hava iyi olduğu bir gün, çim üzerine sererek, çim biçme makinesi ile parçacık ebatını daha da küçültmem gerekiyor sanırım. Sn. Meyvelitepe'nin ve Sn. Lonicera'nın başarılı olan kompost denemelerinin her ikisinde de, artıklar, dallar dal öğütücü ile "unufak" seviyesinde parçalanmıştı. Parçacık büyüklüğünün belirleyici bir kriter olduğunu düşünüyorum. Ben dalları en fazla 3-5 cm kadar parçalayabildim. Sanırım bu yeterli olmayacak.

Çimlerin üzerine serip çim biçme makinesi ile yeniden parçalamayı düşünürken aklıma geldi : Kesilmiş çimler kullanmıştım. Hasbelkader aralarında bir kök ayrıkotu var idiyse, toprağa karışır mı ? Bahçe duvarımın dışında siteye ait olan ve meyve ağaçları diktiğim bir bölüm var. Yağmur dinince ağaçların çevresindeki yabani otları yoldurmayı düşünüyordum. Aralarında bol ayrık otu var. Bu tip malzeme kompostta kullanılırsa sorun yaratır mı sizce ? Herkese iyi akşamlar.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön