View Single Post
Eski 28-03-2009, 08:20   #36
experienced
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-01-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 18
Açık olarak ifade etmek gerekirse arılar her yerde yaşayabilir, doğada gördüğümüz üzere taş kovuklarda, toprak yuvalarda, ağaç kovuklarında vs. Ancak ister organik bal, ister standart bal üretin dikkat etmeniz gereken bir çok nokta var ve bunların başında koloninin sağlığı geliyor, siz cam kovan yapsanız bile arı bu camı propolis ile kaplamadan çalışmayacaktır, cam malzemeden dolayı siz arıları çok daha fazla huzursuz edeceksiniz, sizin çalış süreniz uzayacak, bundan dolayı koloni zaman zaman ciddi risk altına girecek, ısı geçirgenliğindan dolayı çok riskli olacak, 25 mm sık lifli ağaçta yaklaşık olarak 750 civarı hava yastığı vardır (Hani pimapen reklamlarından görüyoruz ya 5 Kanalllı 6 Kanallı 8 Kanallısını çıkardık diye.. istedikleri kadar kanal ilave etsinler ahşapa ulaşmaları yakın gelecekte mümkün gözükmüyor) Ve biliyor musunuz? Arılar 20-25 gr propolis üretebilmek için yaklaşık 2 Kg bal tüketiyorlar. Seçim sizin tabii ancak deneyimlerimizi arttırmak için illede arıları feda edeceğim diyorsanız.


Düzenleyen experienced : 28-03-2009 saat 15:12
experienced Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön