Alıntı:
Aslında gerçek şu ki; kendi zevk ve mutluluğumuz için, başka canlıları kullanıp onların mutluluğunu-özgürlüğünü kısıtlamayalım. İsterseniz biraz düşünüp empati yapın.
|
Kesinlikle katılıyorum. Siz onun sesini dinleyip zevk alacaksınız diye, onu hiç de alışık olmadığı bir yere hapsetmeye ne hakkınız var? Bu hakkı size, ondan güçlü olmanız mı veriyor? Sizden de güçlü olan birileri olmayacak mı hayatta? Ya da sevdiklerinizden daha güçlü?
Hayvanlara yaklaşırken daima empati kurmak gerektiğine inanıyorum, vicdan denilen şey empati kurunca açığa çıkıyor..
Havada özgürce uçan, oradan oraya giden, dilediğini yapan, aşkını nağmelere döken minicik bir kuşu, kandırarak yakalıyorlar ve onun kocaman, özgür dünyasının aksine hiç de alışık olmadığı bir ortama aktarıyorlar, buna da kuş sevgisi diyorlar. Sevgi bu mu?!
Kemeraltı'nda ki petshopların olduğu meydanda, üstü örtülü kafeslerde sakaları satıyorlar. Sırf ticari kazanç için, kafeslerde hastalanan, can çekişen kuşlar umurlarında değil. Her kafesin bir köşesinde mutlaka ölü, minik bir beden..
Sakaları satın alıp, bunları yakalayan canileri, yenilerini yakalamaya iten zihniyet mi seviyor bu kuşları?
Kaç kere Kemeraltı zabıtasına ve karakoluna şikayet ettim. Bu manzara karşısında başınızı çevirip gitmek yerine, lütfen siz de birşeyler yapmaya özen gösterin..
Alıntı:
Siz, gene de ben saka alacağım, doğada değil de, kafesimde sesini dinlemek istiyorum derseniz, bu konuda yasal uyarıları hatırlatanları, asla çifte standart yapmakla suçlamadan da bu zevkinizi tatmin edebilirsiniz.
|
Selçuk Bey, size katılıyorum. Burada hatırlatmak istediğim bir nokta var, agaclar.net her zaman kanunları dikkate almış ve aksine ne birşey yapmış, ne de birşey yapılmasını teşvik etmiştir..
Muhabbet kuşları, kafeslerde o sopadan bu sopaya hoplar durur, doğa da yaşayamaz ama sakalar kafeslerde çok hırçınlar, intihar edenleri bile var. Muhabbet kuşlarının ilk anaçlarının doğadan yakalanıp, melezleme yapılması, sakaların da doğadan yakalanıp bozulmasını gerektirmiyor. Aaa, bu zaten mahvolmuş, hadi diğerini de biz halledelim demek yerine, diğerini korumak ve korunmasını sağlamaya çalışmak doğaseverliktir..