View Single Post
Eski 27-03-2009, 22:54   #2223
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Chotanaq Mesajı Göster
Mine hanım, başka bir konuda yazdığım meselemi burada da paylaşmak istiyorum, sizin çare tavsiyesinde bulunacağınızı söylediler

Bir yazınızı okudum Guzmanya geçtikten sonra evde açmaz diye. Yani evle dışarı arasındaki tek fark sıcaklık mıdır?

Ve Guzmanya dışarıda kış sıcaklıklarına dayanır mı, böyle mi anlamalıyım?

Zaten ben onu dışarıda yetiştirmek istiyordum aslında, mezarlıkta. Dışarısı evden daha mı uygundur?

2.Sorunum;

Guzmanya soğanlı bir bitki değil bir bromeliattır. Ana bitki çiçeği geçtikten sonra yavaş yavaş ölür, ölmeden önce yavrular, bu yavrulardan ayırma ile ürer. Tropik bir bitkidir, iç mekan bitkisi olarak düşünün, dışarıda, kabristanda yetiştiremezsiniz.

Evde çiçek açması zordur, çünkü rozet dizilişli yaprakların ortasından etilen gazı geçirilerek çiçek açtırılır. Bu durumda evde bitkinin harcı son derece nemli iken şeffaf bir poşete koyar ve poşet içine de olgun elma dilimleri, havuç parçaları, bütün limon koyun kapatın. Elma dilimlerini saksıya koyun. Bütün bu bitkiler etilen sentezleyecek. Guzmanya da bundan faydalanacak. Ayrıca içeride ihtiyaç duyduğu nem ve ılık hava oluşacak. Ancak yine de zor. Kendi adıma bunu sadece sera ortamında iki kez başardık.

Bu arada harcı da çok önemli, spagnum yosunu, kum, çam kabuğu ve az perlit iyi oluyor. Normal toprağa dikmeyin.

2. Sorununuz ise zararlı. Bir çeşit bit bu. Elinizde varsa ilaç uygulayınız. Yoksa bizim ev ilaçları tarifimizden arap sabunlu zeytinyağlı terkibi kullanınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön