Konu: sümbül
View Single Post
Eski 27-03-2009, 17:48   #345
Başbahcivan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN Mesajı Göster
Sayın kgursan ve Başbahçıvan merhaba,
Sümbül soğanlarımı ektiğimde 3 de ikisi gömülüydü ona dikkat ettim.Zaten çok güzel açtılar Sulamasına da soğanların kenarlarından üzerine gelmeyecek şekilde yapıyorum. Soğanlardaki kurtçuklar kök kısmında ve dediğiniz gibi çok küçük beyaz renkteler.Önce tütün suyunu deneyebilirim de nasıl yapılıyor bilmiyorum.O zaman ben bunları yerlerinden çıkarmıyorum bu durum da değil mi? Kurtçuklar devam ederse de Başbahçıvanın yöntemini denerim balkona alırım soğanları.Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Değerli arkadaşım tütün suyu çözüm olurmu bilmiyorum ama dışarı çıkartıp balkonda dediğim gibi ilaçlarsanız çözüm olur diye biliyorum hatta parmaklarınızın arasına bitkiyi alıp saksıdan kök kısmını çıkartın hafiften ilaç fıslatın yine aynı saksısına koyun üzerinide sulayın,kgursan arkadaşımın dediği gibi bu tür ilaçları ev içinde kullanmak sakıncalı işiniz bitince ilaçlama yaptığınız fıs fısı çocukların erişemeyeceği yere koymanız, ellerinizi bol sabun su ile yıkamanız gerekir,önce sağlığımız. Kolaygelsin

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön