Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus
Sayın blank, cam saglıktır ancak arı kovanları ıcın uygun olacagını dusunmuyorum sız sadece yaz ayı olarak dusunmussunuz bunun bır de kısı var arılar bu cam kovanları kısın ısıtamazlar dıye dusunuyorum, tabı kı ısı cam yapmazsanız **** ısı yalıtımı ıcın bır malzeme kullanmazsanız. Hevesınızı kırmayalım denemekte fayda var bence ısı cam **** renklı cam da olabılır en azından arılar ısıgı kesmek ıcın balmumu ıle kaplamak zorun da kalmaz kısın da ısınmak ıcın fazladan kalorı yakmazlar.
Tekrardan basarılar.
|
İlginiz için teşekkür ederim Yerim izmir seferihisarda Sahilde bundan dolayı çok soğuk olmayacaktır. Ve yeterli balı oldukça Sorun olmayacağını okudum. Isıcam iyi fikir fakat biraz pahalı Onun yerine Yalıtım köpükleriyle sadece kış aylarında sarım yapılabilir Son olarak kovanlarımın ölçüsünüde inceleye ölce biçe yapmaya çalışmaktayım 46 taban genişliği 40 yükseklik ve 50 cm de derinlik ön görüyorum. Yabancı sitelerde gördüğüm ülkemizdede uygulanmış olan kavanoz ballık sistemiyle bal alacağım üste yazdığım 46-40-50 lik alan kendi yavrulama ve bal depolama yerleri buraya müdahale etmeyeceğim Burası en doğal halinde yaşaması istiyorum.