Sevgili arkadaşlar,
Dün Ankara'da dolaşırken toprakla uğraşmış olduğu her halinden belli yaşlıca bir amcanın elcıazlarıyla

topladığı özelllke bu mevsimde topraktan çıktığını söylediği 4 çeşit bitki gördüm.
Bunlardan özellikle Ankara (Hasanoğlan) yöresine özgü (endemik)olduğunu düşündüğüm ve yaşlı amcanın
Kuş otu olarak sattığı ottan aldım. Özellikle ondan almamın nedeni yemliği çok özlememden

kaynaklı çünkü biraz ona benziyordu.
Benzerliği kök kısmında idi ama yaprak şekilleri düz değil kıvrımlı idi. Nasıl yeneceğini sorduğumda cevabının yemliği yeme şekline benzediğini anlatınca ilgimi daha çok çekti ve hiç düşünmeden bir torba aldım.
Nasıl yenildiğini yazmayacağımı düşünmeyin ( zaten yemlik yiyenler biliyordur ama ben yemeyenler için yazıyorum) Şöyle:
Bol suyla otları yıkıyorsunuz ve üzerine tuz ekerek yiyorsunuz. Bu kadarcık mı dediğinizi duyar gibiyim arkadaşlar

ama inanın tadı muhteşem ilk kez yedim çok güzeldi tavsiye ederim.
Ancak endemik ise ve
Kuş ekmeği koruma altına alınırsa nası bulup da yiyeceğimizi **** yiyemeyeceğimizi de kara kara düşünmüyor değilim.
Sağlıcakla