View Single Post
Eski 27-03-2009, 09:36   #690
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
En son Aralık ayındaki yazışmalarımızda bizlere Ocak ayını bekleyin, ürünün doğru tescili yapılacak ve ilan edeceğiz denmişti. Neredeyse Nisan oldu. Bu konuda herhangi bir ilerleme olmadı.

Bunun yerine, daha çok kullanım deneyleriyle ilgili, çoğunlukla olumlu haberler geldi. Aralık ayında sözü edilen tescil, içerik vb. konusundan da bir daha hiç söz edilmedi.

Zaman zaman, rekabet ya da başka sebeplerle ürünü kötülemek, küçümsemek isteyenler oldu. Ne yazık ki, bunların tek etkisi sadece hala orta yerde olan temel soruları karartmak oldu.

Tek paragraf ile bir özet yapmak gerekirse, B5A'nın mikrobiyal bir ürün olduğu anlaşılıyor. Ancak, gerek ülkemizde, gerek AB'de, mikrobiyal ürünlerin mikro-organizma içeriklerinin bilinmesi ve buna göre tescil edilmesi zorunluluğu var. Oysa bu ürünün tescili mikrobiyal gübre değil. Hukuki durumunu bilemem, ilgilenmiyorum da, fakat bana etik gelmiyor.

Bu yüzden kendi adıma ürünü alıp bahçemde kullanmak aşamasına gelemedim. Bahçede harikalar yaratıp yaratamayacağı konusunda da henüz bir fikrim olamadı. O aşamaya gelebilmek için ürünü korkusuzca elime alabilmem gerekir önce.

Diyeceksiniz ki, bu kadar insan aldı kullandı. Herkes sapasağlam. Umarım öyledir. 10-15 yıl sonra ortaya çıkacak etkileri olmayacağını biliyor muyuz? Özellikle de geçmişte bol bol mycoplasma vb. içeriklerden söz edilmişken. Sorulara tatmin edici ve resmi yanıtlar alıncaya kadar kimseye B5A'lı zeytin yedirmeyeceğimi garanti ederim.

Bir Türk ürününün ortaya çıkması ve başarılı olması gurur verici bir şey. Fakat, ne yazık ki gerek ürünün ortaya çıkma şekli, gerek piyasaya sunulması, gerekse kullanılması, deyim yerindeyse biraz fazla "Türk işi" oldu. Bunca yazışmadan sonra kişisel izlenimim şudur. Ürünü yapanlar, ürünün etkilerinin biyolojik olduğunu tahmin ederek buna göre yönlendiriyorlar. Fakat kendileri de biyolojik içerik konusunda bilgi ve fikir sahibi değiller.
Saygılarımla

Not: Bu yazıya şu ya da bu yönde yanıt vermek isteyen arkadaşlardan, yazının tek bir paragraf veya cümlesini değil, tümünü göz önünde bulundurmalarını rica ederim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön