Benim bildiğim ve gördüğüm olay şudur. B5A gübresi malum çok tartışimalara neden oldu ve üyelerden aldığım ve yüzyüze görüştüğümde duyduğum şey aklım çok karıştı. Bende bunun farkındayım buradaki tartışmaların aksine benim bu gübreye (destek vermemin en büyük nedenlerinden biriside o zaten) kullanmadan ön yargıyla bir takım yakıştırmalar ve zanlarla yaklaşılıyor ve olay tartıma zeminine çekilince de Todor'un da dediği gibi daha baştan kaybediyor. Oysa kullanıp söyleyenler B5A yı konuşturmuş oluyor yani ürün kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde kendisini bu şekilde şavunmuş oluyor. Gerçi insanlar kayıtsız değiller ama gerek ben, gerekse Hüseyin beyler ve hatta BMT Tarım kullananların sonuçları yayınlamasını devamlı istiyoruz ancak bu istediklerimizden ondan birisi yazıyor. Bazende öyle heyecanlı üyeler çıkıyorki olayları ve gördüğü etkileri oldukça ayrıntılı ve detaylı yazanlarda oluyor etkisini görmeyenlerde gördüğü şekilde yazıyor.
Sonuçta yeni bir ürün ve çiftçilerden bazılarıda önyargıyla yaklaşıyorlar ve bizzat kullanıpta bu tarz olumlu-olumsuz yorumlar yapılması tartışma zeminini daha sağlamlaştırıyor. Diğer türlü sadece zana dayalı ve anlamsız rekabet ithamlarına dayalı tartışmalar oluyor. Sonuçta bende başlangıçta zan ile hareket ettim ancak kullanınca gördüm ki gerçekten "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz"mış.
|